Regionalna agencija DUNEA

Prijenosi
uživo
Zabavni
kutak
Videoteka
Virtualne
šetnje
Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija

Zavirite u prostorije Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja, prvog objekta otvorenog u sklopu projekta ”Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’ vrijednog oko 32 milijuna kuna čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a operativno ga provodi Regionalna agencija DUNEA uz još 11 partnera. 

U prizemlju Zavičajne kuće smjestili su se eksponati bogate etnografske i povijesne baštine ovog kraja, od živopisnih primorskih nošnji koje je pripremila Udruga Deša – podružnica Slano, makete broda karake, multimedijalnih platformi, a jedan od zanimljivijih eksponata je i 3D prikaz oltara Poklonstva kraljeva koju je izradio Hrvatski restauratorski zavod.

Na prvom katu uređena je dvorana za predavanja, kulturne i znanstvene skupove kao i ostale manifestacije značajne za mjesto dok se na drugom katu smjestila multifunkcijska dvorana opremljena multimedijskom opremom, a koristiti će se u kulturne i edukativne svrhe. 

Cilj projekta je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“.

Video pregledajte OVDJE!

SAZNAJ VIŠE

Županija: Dubrovačko-neretvanska

Kategorija: Videoteka