Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta

Prijenosi
uživo
Zabavni
kutak
Videoteka
Virtualne
šetnje
Plavi projekt

Argonauta je udruga te nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija koja uz članove i volontere ima i zaposlenike kojeg čine stručnjaci iz različitih područja.

Argonautu je 2005. godine osnovala grupa murterskih entuzijasta kao odgovor na rastuću potrebu za organizacijom civilnog društva, koja bi se brinula o zaštiti prirode i okoliša otoka Murtera i njegovog šireg područja.
Kroz svoje dosadašnje djelovanje udruga Argonauta pokazala se kao aktivni sudionik u otkrivanju, zaštiti i promociji zakopanog blaga bogate kulturno povijesne i prirodne baštine te stvaranju novih vrijednosti.

Danas je Argonauta prisutna na lokalnoj i regionalnoj razini s misijom doprinosa održivom razvoju zajednice kroz očuvanje i valorizaciju baštine, poticanje građanskog aktivizma (osobito mladih) i međusektorske suradnje te razvoj socijalnog poduzetništva.

“Plavi projekt- doprinos razvoju programa društveno korisnog učenja na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu” naziv je projekta kojeg je provela udruga Argonauta u partnerstvu s Veterinarskim fakultetom u Zagrebu i Morskim obrazovnim centrom iz Pule. Svrha projekta je riješiti problem nepostojanja prilika za uključivanjem studenata VFSZ u društveno korisne projekte u suradnji s organizacijama civilnoga društva te tako doprinijeti razvoju građanskog angažmana studenata.

 

SAZNAJ VIŠE

Županija: Šibensko-kninska

Kategorija: Videoteka