Torp d.o.o.

Prijenosi
uživo
Zabavni
kutak
Videoteka
Virtualne
šetnje
Lagani električni motocikl Torp Bike

U tvrtki Torp d.o.o. smo pomoću sufinanciranja Europske unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj razvili lagani električni motocikl za motocross. Torp Bike teži samo 29 kg zbog čega može putovati duže od ostalih motocikala na struju, lakše je njime upravljati, te izvoditi trikove, koji su prije bili rezervirani samo za bicikle. Baterijski paket i komponente pogonskog sustava razvili smo u sami, kako bi mogli postići jedinstvenu brzinu, snagu i izdržljivost. 
Torp Bike je i t.z. Smart-tech: Razvili smo pametnu aplikaciju, pomoću koje možete provjeriti zdravlje baterijskih ćelija, stanje napunjenosti baterije, te koliko još kilometara možete voziti prije ponovnog punjenja. Osim toga, mobilna i desktop aplikacija kratkim savjetima pružaju podršku korisnicima te prate vaš napredak, kojeg možete podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama. Vlasnici Torp Bike-a će putem aplikacije primati automatska ažuriranja koja će sadržavati puno korisnih i interesantnih značajki.


Električnih vozila mogu svoje maksimalno ubrzanje postići u sekundi, što je atraktivna, a i pomalo opasna značajka, ako se volan sjedne neiskusan vozač. Zbog sigurnosti vlasnici Torp Bike-a pređenim kilometrima postepeno „otključaju” puni potencijal svog novog električnog motocikla. Tako moraju proći tri razine, prije što Torp Bike-om postignu punu brzinu od 80 km na sat.


Torp Bike je tih, pa se može koristiti i u za to predviđenim dvoranama. Vožnjom nećete smetati susjedima, ali ipak njegov specifičan zvuk upozorava ostale motocikliste da ste i vi na stazi. Zaboraviti možete i na skupe posjete mehaničaru i prljavštinu od ulja, jer malo pokretnih dijelova motora znači manje kvarova. Torp Bike nije predviđen za vožnju prometnicama, a kad ga izvedete iz garaže, znate da je vrijeme za zabavu. 


Torp Bike je vozilo budućnosti. Njegovim razvojem u Torp-u usvojili smo brojna nova znanja, koja sad primjenjujemo i na drugim projektima. U sklopu projekta predviđeno je bilo zapošljavanje dvoje novih ljudi, čime se je naš tim povećao na troje. Godinu dana nakon završetka projekta, naš tim broji sedmero inženjera, a ubrzo planiramo zaposliti još dvojicu novih kolega.

Županija: Primorsko-goranska

Kategorija: Videoteka